Maal de kidneybonen in de keukenmachine. Snijd het vlees in kleine stukjes. Hak de ui, prei, kool en knoflook fijn.
Rul het gehakt en voeg het vlees toe. Zodra het gaar is voeg je de ui, prei, kool en knoflook toe. Bak even mee.
Voeg de bonenpuree toe. Maak het op smaak met ketjap, sambal, trassi, djahe, suiker, zout, peper en vetsin. Laat het op een klein vuur gaar worden.
Laat het afkoelen en indien nodig uitlekken in een vergiet.
Deeg
Knip het bakpapier in bapao formaat stukjes.
Kneed de ingrediënten van het deeg goed door elkaar. Laat het rijzen onder een vochtige doek of in een oven op 40 C. Kneed het nogmaals.
Bestuif het werkblad met bloem en leg hierop een rondje deeg. Druk het plat en schep met een juslepel een bal vleesmengsel in het midden. Vouw het lapje dicht en plak het dicht met wat water. Leg hier een stukje bakpapier op.
Leg het broodje met papier naar beneden in de stomer en stoom het ca. 15 min.
Saus
Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en breng deze op smaak. Giet de saus in de lege ketchupfles.De saus is lang houdbaar, maar wordt wel pittiger met de tijd.
Bewaren
Haal het bakpapier van het broodje. Verpak de broodjes na het afkoelen per stuk in een boterham/diepvrieszakje (zonder stripje, dus dichtknopen). Ze zijn nu klaar om in te vriezen.
Direct vanuit de vriezer met zakje en al in de magnetron ca. 1 tot 2 min. op vol vermogen. Als het zakje goed bol gaat staan is het broodje HEET. Bij erg grote broodjes iets langer en wat minder vermogen. Laat het broodje iets afkoelen in het zakje zodat het vocht in het broodje blijft.
Notities
Heb je genoten van dit recept of heb je vragen? Laat dan een bericht achter in onderstaande reacties.