Controleer de mosselen. Verwijder beschadigde mosselen. De mosselen die na een tik niet sluiten kan je afspoelen onder koud water. Dan moeten ze dicht gaan. Gooi mosselen die niet willen sluiten weg. Doe de goede mosselen in de mosselpan.
Boen de sinaasappel schoon onder warm water. Rasp de schil en pers de vrucht.
Voeg de gepelde knoflook, geschilde gemberwortel, sojasaus, sinaasappelrasp en 5-kruidenpoeder in de keukenmachine. Ik doe alles in de uienhakker en hak het heel fijn.
Snijd de rode peper en de bosuitjes in smalle ringetjes. Als je het niet te pittig wil maken, verwijder dan de zaadjes uit de peper.
Bereiding
Meng het hakmengsel met de sherry, sinaasappelsap en de rode peper ringetjes in een steelpannetje en verwarm het zachtjes. Proef het mengsel. Als de sinaasappel niet zo zoet is, kan je er een eetlepel bruine suiker aan toevoegen.
Voeg het mengsel toe aan de mosselen en kook ze, met de deksel op de pan, in 3-5 minuten gaar. Wel 2 a 3 keer omscheppen tot ze allemaal open zijn. Schep de uitjes erdoor.
Dipsaus
Meng 3 el mayonaise met wat van het kookvocht uit de mosselpan. Serveer met stokbrood.
Notities
Heb je genoten van dit recept of heb je vragen? Laat dan een bericht achter in onderstaande reacties.